Matlystfestivalen går av stabelen 7. – 9. november i Brumunddal. Dette blir en matfest for både liten og stor. 

Noe for barn i alle aldre på Geitmyra

Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn arrangerer en rekke spennende arrangement under festivalens tre dager. Her ønskes du velkommen til blant annet åpen gård, spedbarnsmatkurs og foredrag om kunsten å ikke kaste mat.

– Vi inviterer til kurs i å bruke, ikke kaste mat. Med oss har vi Thomas Horne, forfatter av boka «Kunsten å ikke kaste mat». Det blir mye inspirasjon og enda mer god mat – en real restefest! I tillegg ønsker vi på velkommen til alle foreldre med spedbarn som ønsker å lære å lage sunn og god hjemmelaget mat til sine små. Og ikke minst, avslutter vi festivalen med åpen gård på lørdag under «Barnas store Matlystfest», med temaet Matlyst i ei skål! Vi inviterer barn og barnefamilier fra hele Innlandet til matglade og smakelige aktiviteter, sier Gyro Knutsdotter Homme, avdelingsleder på Geitmyra.

Lær hvordan man lager ekte Peppes Pizza

Torsdag 7. november og lørdag 9. november er det endelig barnas tur til å entre kjøkkenet på Peppes! Barn mellom 8 og 12 år inviteres til å bake sin helt egen Peppes Pizza, sammen med kokkene. De får selv bestemme hva de vil ha på, og arrangementet avsluttes med pizza og brus inne i restauranten.

Fredag 8. november kan alle ungdommer mellom 13 og 18 år komme å spise så mye pizza de orker fra Peppes sin kjente buffet – for kun 99,- Tilbudet gjelder fra kl. 14 til kl. 17, så her har du mulighet til å spise mye pizza før siste bussen hjem.

Kakepynteverksted, Barnas Prøysen og Bæssfarkvæll 

Torsdag kveld tar den folkekjære forfatteren og artisten Geirr Lystrup med seg gitaren og synger og forteller for små og store på Bakeriet i Brumunddal. Bakeriet har etablert en koselig tradisjon med sine «Bæssfarkvæller», og serverer brunostskiver og deilig kakao mens bjørkeveden knitrer i peisen.
På lørdag inviterer bakeriet til kakepynteverksted, hvor barna kan pynte sin egen kake til farsdagen sammen med konditorene deres inne i Bakeriet. På biblioteket i Brumunddal vises «Geitekillingen som kunne telle til ti» når Prøysenhuset og Ringsaker bibliotek samarbeider om arrangementet «Prøysen for barn». Prøysenhusets egen Hogne Moe vil holde en hyggelig sang – og fortellerstund, og den som er sulten kan kjøpe pannekaker og noe som er søtt og godt. Litt senere på dagen viser Biblioteket filmen «Rottatouille».

Velkommen til barnas matlystfestival!