I 2022 har Matlystfestivalen femårsjubileum, og planleggingen av programmet er i full gang. Flere høydepunkter vil komme til utover etterjulsvinteren og våren, og kultursjef Asle Berteig er svært godt fornøyd med å kunne tilby de første, store arrangementene allerede nå.   

– Det er utrolig kult at vi kan starte billettsalget så tidlig. Dette må jo være tidenes beste lokale julegavetips, sier Berteig. 

Vinsmaking og humor 

Merete Bø og Thomas Giertsen har podcasten «Jeg kan ingenting om vin». På fredag under Matlystfestivalen 2022 kommer de på Smak for å lære deg om alt du ikke visste om vin. Denne kombinasjonen av vin og humor vil du ikke gå glipp av! Thomas Giertsen er godt kjent for de fleste både som stand-up komiker, humorist og programleder. 

– Giertsen er et stort navn å få på plakaten. Når det i tillegg krones med Merete Bø, som gjorde stor suksess under årets festival, må det bli helt knall, sier Berteig. 

Favoritt 

Ingvild Tennfjord er en favoritt på Matlyst-menyen, og har gjestet festivalen flere ganger tidligere. På lørdag under neste års festival kommer hun til å presentere fire italienske favoritter på Matfatet, hvor Ingerine Amundsen disker opp med godbiter fra det italienske kjøkkenet.  

På City Meet & Eat gjentas suksessen med «Pinchos Fiesta», der smakfulle småretter serveres akkompagnert av spanske toner.  

– Spanske smaker har vist seg å være en sikker vinner hos Matlyst-publikummet, og under årets festival var begge kveldene på City Meet & Eat utsolgt. Her er det med andre ord god grunn til å sikre seg billettene raskt, understreker kultursjefen. 

Gå til Smakebiter 2022