Det er fortsatt ledige billetter på mange av høydepunktene under årets festival som settes i gang torsdag 21. oktober. På programmet står blant annet vinsmaking med Ole Martin Alfsen, matkurs for små og store på Geitmyra, og du kan høre Gunnar Garfors og Aud Jovall snakke om sine reiser i inn- og utland. Her finnes noe for enhver smak – liten og stor.

Boblende glede

På SMAK Brumunddal kommer kokk, kokebokforfatter, tv-kjendis, vinkelner og vinprodusent Ole Martin Alfsen for å lære deg mer om musserende viner. Musserende viner kan lages på mange måter og kommer i mange forskjellige uttrykk. Og selv om mange musserende viner lages på samme måte som i Champagne, er ikke all musserende vin Champagne. Hvilke viner lages hvordan og hvordan preger det kvaliteten, og hvilken kvalitet passer hvilken situasjon? Alt dette kan du lære mer om, og det blir selvfølgelig også vinsmaking!

– Vi er glade for at Ole Martin Alfsen kommer tilbake til Matlystfestivalen i år. Hans arrangementer i fjor ble en skikkelig suksess, og det tror jeg dette arrangementet blir også. Han kommer også til Matfatet og holder champagnefrokost, sier Mette Westgaard.

Bli med på reise

Matlystfestivalen handler om mer enn god mat og godt drikke. Både biblioteket, turistkontoret og bakeriet byr på spennende foredrag med kjente navn. 

– Temaet for årets festival er reise, og vi er så heldige å få besøk av verdens mest bereiste person, Gunnar Garfors. Han har reist i alle verdens land tre ganger, og skal fortelle om sine erfaringer fredag kl. 11.30 på Bakeriet og kl. 17.30 på Turistkontoret.

I tillegg vil Aud Jovall gi inspirasjon og oppmuntring til alle som har lyst til å oppleve fjellene og bestige de høyeste toppene. Hun kommer til bakeriet torsdag kl. 11.30. 

Humor og konserter

Er du i festhumør, er det en rekke arrangementer å velge mellom. På Frøken Pimpernell setter John Arne Holmlund stemningen med sine verbale sleivspark og musikalske krumspring. Vil du trimme lattermusklene bør du få med deg Andreas Ambs stand-up-show. Og er du ute etter å rocke dansefoten kan du dra på konsert med Ola Børke på Hjørnet eller høre Gaute Ormåsen på Ulven Skjenkeri. The Fingals spiller opp til irsk dans i lavvoen, og Darkwood Boys avslutter med Americana på pub’n. 

Her ligger alt til rette for en nydelig helaften!

Fullt program ser du her